Nieuwe informatie dagboek Anne Frank bekend

De Anne Frank Stichting heeft nieuwe informatie verworven over het wereldberoemde dagboek van Anne Frank. Ze maakt hierover dinsdagmiddag meer bekend, samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, dat historische teksten en bronnen onderzoekt met moderne technologieën.

Ook het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD) schuift aan bij de besloten bijeenkomst.

Het Joodse meisje schreef haar dagboek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zat samen met haar ouders en zus ondergedoken in het achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam, totdat ze in 1944 werden verraden en gearresteerd. Anne stierf uiteindelijk in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Het dagboek van Anne Frank werd na haar dood uitgebracht en is één van de meest gelezen boeken ter wereld. Sinds 2009 staat het boek op de Werelderfgoedlijst voor documenten van UNESCO.

Update 15:45 uur:
Volgens de NOS zijn er twee nieuwe pagina's van het dagboek van Anne Frank openbaar gemaakt. Het zou gaan om pagina's die Anne zelf heeft afgeplakt met papier. Met behulp van digitale technieken is het gelukt om de pagina's leesbaar te maken.

De twee pagina's komen uit het eerste dagboekje van Anne. Het gaat om de bladzijdes 78 en 79. Op de linkerpagina staan wat schuine moppen en op de rechterpagina geeft ze antwoord op de vraag wat ze zou antwoorden als iemand een jong meisje om seksuele voorlichting zou vragen.

Nieuwe informatie dagboek Anne Frank bekend
Nieuwe informatie dagboek Anne Frank bekend (Foto: ANP)