Europese zekerheid voor PSV dankzij Liverpool

PSV hoeft komend seizoen pas in de vierde kwalificatieronde voor de Champions League in te stromen dankzij de directe kwalificatie van Liverpool.

De Eindhovenaren hadden eigenlijk al in de derde voorronde in actie moeten komen, maar omdat beide finalisten van deze editie (Real Madrid en Liverpool) via hun competities al verzekerd zijn van een startbewijs, schuift die door naar een ander land. De Tsjechische kampioen mag daardoor direct deelnemen aan het miljardenbal en PSV mag een voorronde overslaan.

Daarmee start het nieuwe seizoen voor de Nederlandse landskampioen pas op 21 of 22 augustus, in plaats van twee weken eerder. Als PSV wint gaat het door naar de Champions League en bij verlies resteert de groepsfase van de Europa League. Het team van Phillip Cocu is dankzij deze meevaller dus hoe dan ook tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal.

De Eindhovenaren kunnen in de laatste voorronde stuiten op teams als APOEL Nicosia, Young Boys, Dinamo Zagreb en Legia Warschau. Het volledige overzicht is echter nog niet bekend omdat nog niet alle Europese competities zijn afgesloten.