'Supporters' woest om degradatie, tegenstanders ontsnappen

Voor het gezellige middagje voetbal nemen we u vandaag mee naar Lausanne. In de Zwitserse Super League stond de voorlaatste speelronde op het programma en na twee jaar Super League zat Lausanne Sport flink in de shit.

De ploeg begon het thuisduel met Thun met 32 punten en de laatste plek in handen, wat degradatie zou betekenen. FC Sion stond op 36 punten en dus was het in theorie nog mogelijk om degradatie te voorkomen, maar dat ging voor Lausanne niet de goede kant op.

Na een dik uur stond Thun op 0-2 en een kwartier voor tijd vond een aantal 'fans' het welletjes geweest. Degradatie was flink balen en dus leukten ze de boel maar op door, met stoere maskers en alles op, het veld te bestormen en de spelers en fans van Thun aan te vallen.

Je club steun je het beste door je club doelbewust dik in de problemen te brengen, zal men gedacht hebben, en zo geschiedde. De spelers van Thun konden gelukkig net op tijd de catacomben in duiken, want de gemaskerde criminelen kwamen daar net iets te laat aan.

Scheidsrechter Sandro Schärer besloot niet geheel onterecht dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden en maakte een einde aan de partij, waarmee de degradatie van Lausanne definitief een feit was.