Hamburger SV na 55 jaar gedegradeerd uit Bundesliga

Het doek is gevallen voor Hamburger SV. De club won weliswaar van Borussia Mönchengladbach, maar concurrent VfL Wolfsburg pakte ook drie punten.

In de allerlaatste speelronde van dit seizoen had Hamburger SV een zege nodig om nog kans te hebben op handhaving. De thuisploeg kwam op voorsprong na een handsbal in het strafschopgebied, waarna Aaron Hunt scoorde uit een strafschop. Binnen het halfuur kwam Mönchengladbach uit een tegenaanval op gelijke hoogte via Josip Drmic.

Na de pauze maakte Lewis Holtby de tweede HSV-goal en ondanks een tweede gele kaart in de slotfase voor Bobby Wood wist HSV de zege over de streep te trekken. Dat deed er echter al niet meer toe, want concurrent VfL Wolfsburg had al een voorsprong te pakken tegen hekkensluiter Köln. In de slotfase liep Wolfsburg, dat een puntje nodig had om HSV voor te blijven, uit naar 4-1.

Vuurwerk HSV - Gladbach (Bron: Youtube)

Het duel van de Hamburgers werd in de slotfase overigens stilgelegd, omdat fans vuurwerk op het veld gooiden. Er kwam vervolgens veel politie het veld van het Volksparkstadion op. Voor het eerst sinds de oprichting van de Bundesliga moet Hamburger SV dus een niveau lager gaan spelen. Voor Wolfsburg wacht de nacompetitie om lijfsbehoud.