Politieuniformen gestolen uit bureau Haren

Dat de politie op nog maar weinig respect kan rekenen onder crimineel Nederland is duidelijk. Agenten worden belaagd, aangereden, aangevallen, uitgescholden en - als ze een keer daadkrachtig optreden - vervolgd. Dat gebrek aan 'angst' voor de politie is nu nog pijnlijker duidelijk geworden. De politie doet namelijk onderzoek naar een inbraak in het politiebureau in Haren.

De inbraak in het pand aan de Vondellaan vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij de inbraak zijn diverse uniformkledingstukken weggenomen. Zoals het nu lijkt zijn geen wapenkluizen opengebroken, maar criminelen kunnen zich met de uniformen natuurlijk eenvoudig voordoen als politieagent en zo het vertrouwen van hun slachtoffers winnen.

De politie komt graag in contact met mensen die afgelopen nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het politiebureau. Ook anderen die informatie denken te hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen. Dat geldt ook voor mensen die mogelijk beschikken over camerabeelden. Je kunt dan bellen met 0900-8844.  Mensen met camerabeelden kunnen deze uploaden via een formulier op politie.nl.

Politieuniformen gestolen (foto: Politie.nl)
Politieuniformen gestolen (foto: Politie.nl)