Slayer neemt afscheid in Zwolle

Thrashmetalband Slayer neemt dit najaar afscheid van zijn Nederlandse fans. De Amerikaanse band verzorgt op 15 november het allerlaatste concert in ons land, in de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

Slayer komt niet alleen naar Zwolle, de band neemt genre-genoten Lamb of God, Anthrax en Obituary mee als special guests. Kaarten voor het concert zijn vanaf woensdagochtend te koop via Ticketmaster.

Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles door gitaristen Jeff Hanneman en Kerry King. De band wordt gezien als één van de grondleggers van het thrashmetalgenre en vormt met Metallica, Anthrax en Megadeth 'The Big Four' van het genre. Slayer brak internationaal door met de plaat Reign in Blood (1986), een van de meest invloedrijke metalalbums ooit.

De thrashmetalband bracht in totaal 12 studioalbums uit en won twee Grammy's. In 2015 verscheen het laatste album Repentless. In januari maakte Slayer bekend dat de band er na ruim 37 jaar de brui aan geeft. Toen maakte de band ook duidelijk dat er geen nieuwe plaat meer komt.

Slayer neemt afscheid in Zwolle
Slayer neemt afscheid in Zwolle (Foto: BuzzE)