'De Vrij voor 4,2 miljoen per jaar naar Inter'

Stefan de Vrij vertrekt na dit seizoen bij Lazio en het lijkt er nog steeds op dat Internazionale zijn nieuwe werkgever wordt.

Volgens La Gazzetta dello Sport is de transfer afgerond en gaat De Vrij in Milaan een jaarsalaris van 4,2 miljoen euro verdienen, exclusief bonussen. De Oranje-international krijgt bij zijn nieuwe club een contract voor vier seizoenen. Het contract zou ook al zijn ingediend bij competitieorganisator Lega Serie A.

Inter hoeft geen transfersom te betalen, omdat de verbintenis van De Vrij in Rome na 30 juni afloopt. De 26-jarige centrumverdediger speelde vier jaar voor Lazio, waarmee hij vorig jaar de Italiaanse Super Cup won. Met nog twee duels te gaan staat de club vierde in de Serie A, een plek die een ticket voor de groepsfase van de Champions League oplevert.

Saillant detail is dat Lazio met de nieuwe club van De Vrij in gevecht is om dat vierde ticket. Internazionale staat namelijk vijfde en heeft twee punten minder. In de allerlaatste speelronde, op zondag 20 mei, ontmoeten beide clubs elkaar in Stadio Olimpico.