Politie lost schoten bij achtervolging

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden in Groningen. Er kwam een melding bij de politie binnen dat iemand roekeloos door het centrum reed. Toen agenten hem in het vizier kregen en hem staande wilden houden ging hij er vandoor. De agenten gingen er vervolgens achteraan.

Met zeer hoge snelheden en gevaarlijke manoeuvres reed de verdachte via het Zerniketerrein, Paddepoel en Vinkhuizen. Het lukte de agenten de auto stil te zetten bij de rotonde vlak voor de A7 (Roderwolderwijk/Zuiderweg). Hier probeerde de verdachte wederom op een gevaarlijke manier weg te rijden. Agenten hebben hierop op de auto geschoten, waarna de man uit Amsterdam is aangehouden. Er is niemand gewond geraakt. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex.

Op de Voermanstraat in de wijk Paddepoel zijn vannacht door agenten een aantal fietsen aangetroffen. Het zou kunnen dat deze mensen wellicht moesten uitwijken voor de Amsterdammer. Is dit het geval geweest? Neem dan contact op de politie in Groningen via 0900-8844. 

Politie lost schoten bij achtervolging (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie lost schoten bij achtervolging (Foto: Stockfoto politie.nl)