Vluchtende inbreker beschadigt meerdere schuttingen

Zaterdagochtend omstreeks 9.30 heeft de politie een 24-jarige inbreker aan de Zantvoortselaan in Heemstede in de kraag gevat. De man werd op heterdaad betrapt door de bewoner van het huis.

De bewoner betrapte de insluiper op het moment dat hij een laptop in zijn handen had. De inbreker liet deze vervolgens vallen waarna een worsteling ontstond. De geveltoerist wist zich los te maken en koos het hazenpad. Getuigen zetten de achtervolging in maar verloren de inbreker uit het oog.

De ondertussen gealarmeerde politie maakte een zoekslag en bij het treinstation zagen agenten een man die voldeed aan het signalement maar toen de man de agenten in de gaten kreeg, ging hij er wederom vandoor.

Op de Schollevaarlaan sprong de man over een schutting een tuin in en hij herhaalde dit bij meerdere tuinen. Meerdere schuttingen raakten beschadigd door de dolle hordeloop. Uiteindelijk vluchtte de geveltoerist een woning in, vernielde het badkamerraam om vervolgens weer naar buiten te kunnen vluchten.

Ditmaal waren de agenten sneller en zetten de woning af waarna de inbreker inzag dat vluchten er niet meer in zat. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Vluchtende inbreker beschadigt meerdere schuttingen (Foto:stockfoto politie.nl)
Vluchtende inbreker beschadigt meerdere schuttingen (Foto:stockfoto politie.nl)