Ziyech: "Op die twee zaken ga ik uiteindelijk mijn keuze maken"

Hakim Ziyech zinspeelt op een vertrek bij Ajax. De Marokkaanse middenvelder kon twee jaar geleden al naar Fenerbahçe, maar hield de boot af.

De 25-jarige middenvelder koos er echter bewust voor om FC Twente te verruilen voor Ajax. "Toen kwam de overtuiging dat ik nog twee jaar in Nederland wilde spelen", vertelt Ziyech in een gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ajax is gewoon een topclub, dat was FC Twente op dat moment niet. De afgelopen jaren hier zijn enorm leerzaam en goed voor mijn ontwikkeling geweest."

Een favoriete competitie heeft de Marokkaans international niet. "Ik kijk vooral naar welk plan een club met mij heeft. Dat vind ik belangrijker dan het land. Iedereen weet dat ik het beste tot mijn recht kom bij een voetballende ploeg. Op die twee zaken ga ik uiteindelijk mijn keuze maken."

Ziyech is komende zomer met Marokko actief op het WK en wil na het toernooi een keuze maken over zijn toekomst. "Daar kan nog een hoop veranderen. Of niet natuurlijk. Mocht het WK voor ons mislukken, kan dat in mijn nadeel werken. Maar zo denk ik niet. Ik zie het juist als een heel mooie kans. Ik ga niet zo snel van het negatieve uit. Zeker Spanje en Portugal zijn prachtige tegenstanders om je te laten zien op het allerhoogste niveau."