Noord- en Zuid-Korea plotseling samen vanaf kwartfinales WK tafeltennis

Op het wereldkampioenschap tafeltennis voor landenteams deed zich donderdag een opmerkelijk scenario voor. In de kwartfinales van het vrouwentoernooi zouden Noord- en Zuid-Korea het tegen elkaar opnemen, maar dat ging niet door.

De twee teams kwamen gezamenlijk binnen en lieten weten dat ze niet tegen elkaar zouden spelen. In plaats daarvan werden de twee teams uit het niets samengevoegd, waardoor het toernooi halverwege ineens een heel ander team in de halve finales heeft staan.

Noord-Korea won in de achtste finales van Rusland, dat nu dus verloren blijkt te hebben van een team dat ineens niet meer bestaat. Bij de mannen is van een samenvoeging geen sprake. Geheel toevallig lijkt dat niet: Noord-Korea werd in de groepsfase toch al uitgeschakeld, dus samenvoegen leverde daar geen competitievoordeel op.

Overigens zal het voor Japan, de tegenstander in de halve finales, niet heel veel verschil maken, in elk geval niet in negatieve zin. Noord-Korea heeft in principe maar één speelster die het niveau van de Zuid-Koreaanse dames een beetje bij kan houden.