Formule 1 wil in 2019 naar Miami

De Formule 1 lijkt volgend jaar een tweede race in de Verenigde Staten te krijgen. Na Austin wil de sport ook in Miami een Grand Prix gaan organiseren. Er zijn bij het stadsbestuur plannen ingediend waar op 10 mei over gestemd mag worden, zo meldt de Formule 1 op haar eigen website.

Directeur Sean Bratches is in ieder geval een groot voorstander. "Als het wordt goedgekeurd, maakt dat de weg vrij voor de Formule 1 om volgend seizoen naar Miami te komen." Hij benadrukte wel dat na goedkeuring het stadsbestuur nog met de F1-organisatie en autosportfederatie FIA om tafel moet om alle plannen concreet uit te werken. "Miami is één van de meest iconische en glamoureuze steden ter wereld en beschikt over een geweldige infrastructuur voor toerisme, wat het de perfecte bestemming maakt voor de Formule 1."

Burgemeester van Miami Francis Suarez heeft in zakenman en eigenaar van de Miami Dolphins Stephen Ross steun gevonden. Hij zou via een consortium interesse hebben gehad in de sport, voordat Liberty Media het overnam. Dit bedrijf heeft de stad in Florida hoog op het verlanglijstje staan.