Zwarthoed verlaat Excelsior vanwege kunstgras

Theo Zwarthoed gaat zijn aflopende contract bij Excelsior niet verlengen. De doelman wil niet bijtekenen vanwege het kunstgras waar de club op speelt.

In gesprek met RTV Noord-Holland vertelt Zwarthoed dat hij te veel last krijgt van zijn gewrichten door het voetballen op kunstgras. "Dan moet je een keuze maken en eerlijk naar jezelf en naar de club zijn. Het heeft vooral te maken met de demping van het kunstgras. Bij Excelsior is er heel weinig demping, vergeleken met bijvoorbeeld het kunstgras van VVV-Venlo."

"Op deze mat is het voor mij bijna niet te doen om er nog een jaar op te trainen", aldus de 35-jarige Volendammer, die dit seizoen zestien competitieduels speelde. Zwarthoed kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club. "Ik hoop op de Eredivisie of een mooi buitenlands avontuur. En natuurlijk het allerliefst op echt gras. Wat dat betreft, ben ik van de oude stempel. Voetbal hoort op echt gras."

Theo Zwarthoed vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar onder de lat stond. De routinier kon daarna op de laatste transferdag van augustus een contract ondertekenen bij Excelsior. In het verleden verdedigde Zwarthoed het doel van FC Volendam, AZ, RKC Waalwijk en De Graafschap.