Haase verliest weer, schuld van de scheidsrechter

Tennisser Robin Haase zit niet zo best in z'n vel gedurende het lopende gravelseizoen. In Monte Carlo werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld, in Marrakech vloog hij er ook al gelijk uit - hoewel dat daar nog aan de ballen en de baan lag.

Dit keer ging het fout in Estoril in Portugal. Haase nam het op tegen de Schot Cameron Norrie, 22 jaren jong en dit jaar al goed voor nul zeges op de ATP Tour.  Met Haase had de Schot dan ook een ideale tegenstander om die eerste winst te pakken en dat lukte.

Norrie won de eerste twee servicegames van Haase, waarna de Hagenaar in de tweede set het tij leek te keren. Niks was echter minder waar en zodra hij in set drie zijn opslag verloor ging Haase weer eens los. Het was dit keer niet de schuld van de ballen, de baan of de Rabobank, maar van de scheidsrechter.

"Je houdt je niet aan de regels! Elke wedstrijd weer!", foeterde meneer richting de scheidsrechter. Nadat Norrie het op matchpoint afmaakte uitte de Nederlander nog even zijn onvrede, door een balafdruk van eerder in de partij te controleren.

Op 27 mei begint het hoogtepunt van het gravelseizoen, Roland Garros. Tot die tijd komt Haase nog in actie op de masterstoernooien van Madrid en Rome.