Mount: "Ajax en PSV zijn echt alleen geruchten"

Mason Mount weet nog niet waar hij komend seizoen speelt. De huurling van Chelsea heeft een goed seizoen achter de rug bij Vitesse.

Mount werd door de Arnhemse fans uitgeroepen tot Speler van het Jaar en hij scoorde dit seizoen negen keer in 29 competitieduels. De Engelse jeugdinternational heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2023. "Na het seizoen ga ik eerst terug naar Chelsea en dan ga ik zien waar ik terecht kan", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De 19-jarige Mount werd al gelinkt aan Ajax en landskampioen PSV, maar zelf weet hij van niks. "Natuurlijk zou een stap hogerop mooi zijn, ik wil mezelf blijven verbeteren. We gaan zien wat er gebeurt, ik heb het gelezen over de interesse van Ajax en PSV, maar dat zijn echt alleen maar geruchten. Ik richt mezelf nu eerst op het voetbal."

Mason Mount heeft sinds afgelopen zomer een profcontract bij Chelsea, waar hij op 6-jarige leeftijd al in de jeugdopleiding kwam spelen. De jonge middenvelder heeft voor verschillende nationale jeugdteams gespeeld en afgelopen zomer werd hij uitgeroepen tot beste speler van het toernooi op het EK Onder-19 dat Engeland wist te winnen.