''Kluivert wil best betaalde Ajacied worden''

Justin Kluivert en zijn club Ajax zijn al geruime tijd in gesprek over een contractverlenging. Zijn gortige salariseisen lijken het struikelblok.

Valentijn Driessen is er zeker van. De bekende voetbaljournalist schoof maandagavond aan bij Voetbal Inside en daar meldde hij dat de jongeling fors meer wil gaan verdienen. "Kluivert wil door het salarisplafond van Ajax heen. Hij wil de bestbetaalde Ajacied worden."

Dat zou hem worden ingegeven door zijn spelersmakelaar Mino Raiola. Driessen meent dat Patrick Kluivert, vader van Justin, graag heeft dat hij bij de Amsterdammers blijft. "Zijn moeder heeft echter alles voor het zeggen en met Raiola ben je zo weg", voorspelt de chef voetbal van De Telegraaf.

Driessen weet dat de achttienjarige Kluivert nog een contract voor één jaar heeft en dan is het bij Ajax de regel dat de speler bijtekent of op de tribune komt te zitten. Als het niet tot een akkoord komt, zal de club vermoedelijk overgaan tot een verkoop van de beloftevolle international. "Aan de andere kant is het helemaal niet verstandig om hem te verkopen", meent Driessen, die ook Kluivert adviseert te blijven. "Anders speelt hij niet meer iedere week."

De journalist pleit dus voor een verlenging, maar dan moet Kluivert wel zijn eisen laten zakken. Hij meent dat de jonge aanvaller wel erg hoog van de toren blaast 'op basis van drie acties en een doelpunt'. Bovendien zou een vet salaris voor scheve gezichten kunnen zorgen, schetst Driessen. "Als je deze jongen meer dan anderhalf miljoen gaat geven, staan overmorgen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor je deur."