Van Halst vertrekt bij FC Twente

Jan van Halst heeft zijn vertrek bij FC Twente aangekondigd. De commercieel directeur acht zich mede verantwoordelijk voor de degradatie van de club uit de Eredivisie. Eerder dit jaar was hij al van zijn taken als technisch directeur ontheven.

Van Halst nam enkele jaren geleden de taken van technisch directeur op zich, terwijl hij ook voor de commerciële kant verantwoordelijk was. Hij was verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie die FC Twente dit jaar niet in de Eredivisie kon houden. Dit kwam hem op zware kritiek te staan, waarna hij van zijn technische taken werd ontheven. Nu vertrekt Van Halst helemaal bij de club uit Enschede.

Van Halst: "Ik wist waar ik aan begon toen ik ruim twee jaar geleden instapte. De club hing aan een zijden draad, de financiën waren niet op orde en de organisatie was uitgehold. Dat het een megaklus zou worden is ook gebleken. Ondanks dat we op heel veel fronten goede stappen voorwaarts hebben gezet – met betrekking tot de organisatie, de financiën en het puinruimwerk dat is verricht – is het dit seizoen sportief niet goed gegaan."

"Dat doet mij ook vreselijk veel pijn en daar voel ik mij medeverantwoordelijk voor. Ondanks die sportieve teleurstelling, merk je nu alweer veel strijdvaardigheid bij de achterban en bij al die hardwerkende collega’s van de club. Dat is mooi om te zien en maakt FC Twente uniek. Die onvoorwaardelijke steun zal ook nodig zijn om de club weer terug te brengen naar de Eredivisie. Dat zal zonder mij zijn. Het is aan andere mensen om nu in deze moeilijke fase de handschoen op te pakken. Uiteraard zal ik de club altijd blijven volgen en wens ik FC Twente een snelle terugkeer in de Eredivisie toe."