Weghorst schermt met buitenlandse interesse

Wout Weghorst weet nog niet zeker of hij volgend seizoen nog bij AZ speelt. De spits meldt dat buitenlandse clubs belangstelling hebben getoond.

"Die is ook vrij serieus", zegt Weghorst op Ziggo Sport over de interesse. "Ik heb voor mezelf de wens uitgesproken dat als er voor mij en voor AZ iets moois uit kan komen, we daar allebei open voor zullen staan." Het contract van de aanvaller verloopt over twee jaar.

Eerder deze maand gaf Weghorst aan dat hij een avontuur in de Bundesliga wel ziet zitten. "Als je kijkt naar mijn ontwikkelingsproces, lijkt me dat een goede stap. Ook de Premier League is een doel van mij, maar carrière-technisch lijkt een tussenstap in Duitsland mij het beste."

Wout Weghorst maakte dit seizoen zestien doelpunten in de Eredivisie. Alleen teamgenoot Alireza Jahanbakhsh (achttien), Björn Johnsen (ADO Den Haag) en Hirving Lozano (PSV, beiden zeventien) waren vaker trefzeker. Door een blessure miste Weghorst afgelopen weekend de uitwedstrijd van de Alkmaarders tegen Ajax (3-0 verlies).