FOK! Wat een weer: erg wisselvallig

Welkom.

Gisteren hadden we een tweedeling in ons weer. In het westen kon de kachel aan bij net aan 11 graden, terwijl jullie in het oosten en zuiden de terrasjes onveilig konden maken, want daar kwam het kwik uit op nét 20 graden. Daar scheen ook de zon af en toe. In de kustprovincies en dan met name vlak langs de kust regende het een groot deel van de dag. In eerste instantie was dat lichte regen, maar in de loop van de middag intensiveerde de regen. Plaatselijk viel er 5 tot 10 mm. Ikzelf sta op het moment van schrijven (tussen 18.00 en 19.00) op 9 mm. Eigenlijk een dag om snel te vergeten.

Vanmorgen regent het nog af en toe, maar geleidelijk aan trekt de regen de Noordzee op en wordt het overwegend droog. Ik denk dat het in het westen en noorden het langst bewolkt blijft en de zon zich wat beter laat zien in de oostelijke provincies en Limburg. Mocht het echt even goed opklaren dan kan er nog wel een lokale bui ontstaan. Aan zee wordt het bij een krachtige tot harde zuidelijke wind maar 11 graden, terwijl het in opklaringen nog 15 of 16 graden kan worden. Veel wind dus en mogelijk wordt zelfs even de 8 Bft aangetikt. Ook in het binnenland is de wind vlagerig. In de avond volgt er dan opnieuw regen.

Nederland
 

Betere tijden (Foto: Stephan5)
Deze dag was om snel te vergeten, dus nu maar even een vrolijker foto. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!