Verkrachter boos om 8 jaar cel: 'Nu is mijn leven verpest!'

Ene Abdelhak E.A. uit België heeft het niet zo op het rechtssysteem aldaar. Meneer werd gepakt nadat hij een 22-jarige jongedame had verkracht en is nu veroordeeld tot acht jaar cel. Dat vind hij niet eerlijk, want, zo zegt de arme verkrachter: "Nu is mijn leven verpest!"

In april vorig jaar sloeg hij voor het eerst toe. Een 23-jarige vrouw werd 's nachts tot haar ouderlijke woning gevolgd, waarna Abdelhak haar de voortuin in trok, op haar ging zitten en haar onderbroek naar beneden trok. Gelukkig wist het slachtoffer hem een stevige trap in de maag te geven, waarna hij er met haar handtas vandoor ging.

Een dikke maand later kwam een 22-jarige vrouw minder goed weg. Zij werd van haar fiets getrokken en werd verkracht. Dat Abdelhak niet zo snugger is bleek wel: hij jatte haar fiets en liet die van zichzelf, inclusief vingerafdrukken, achter. Die vingerafdrukken brachten de politie naar Abdelhak, samen met DNA op een aan hem verkochte bril, gevonden in de tuin van het eerdere slachtoffer.

Eind maart werd zijn zaak voor het eerst behandeld, maar daar had hij weinig zin in. Abdelhak verscheen niet in de rechtbank en had naar eigen zeggen een prima verklaring: "Ik had hoofdpijn", lachte hij tegenover de rechters. Nadat hij zijn vonnis hoorde was het toch wat minder grappig, zo vond meneer: "Ik heb geen eerlijk proces gehad! Het is niet honderd procent zeker dat ik de verkrachter ben, mijn leven is verpest nu! Ik heb niet eens de kans gehad om een enkelband te dragen", huilde de arme jongen, die van zeker twee mensen het leven verpest heeft.