Kluivert: "Ik zou me ook zorgen maken als ik hen was"

Justin Kluivert snapt dat de fans van Ajax zich zorgen maken vanwege het feit dat hij zijn contract voorlopig niet wil verlengen.

De achttienjarige aanvaller brak afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Ajax en heeft dit seizoen een basisplek veroverd. De Amsterdammers willen Kluivert, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, langer binden, maar de vleugelspits houdt de boot voorlopig af.

Dat zorgt voor zorgen onder de aanhang van de club. "Dat zou ik ook doen als ik hen was. Maar ze hoeven zich om mij geen zorgen te maken, hoor. Ik maak me ook geen zorgen. Met mij komt het sowieso goed", vertelt Kluivert in gesprek met de NOS. Of dat bij Ajax is, is onduidelijk: "We zullen zien."

In 34 wedstrijden was Kluivert dit seizoen negen keer trefzeker en gaf hij vijf assists en bovendien maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal. Toch wil de aanvaller meer: "Dat weet ik, dat weet iedereen. Ik denk dat niemand op zijn achttiende klaar is voor de top, maar dat komt hopelijk nog. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, overal."