Natuurvernieler aangehouden na worsteling

De politie heeft gisteren in Goirle met enige moeite een man aan kunnen houden die door een boswachter was betrapt op het plegen van vernielingen en diefstal in het het natuurgebied Gorp en Roovert, op een voor het publiek verboden terrein. De man probeerde aan de politie te ontsnappen door er op zijn sportfiets vandoor te gaan, waarbij hij stoptekens en zwaailicht en sirene's negeerde. 

De politie wist hem uiteindelijk in te sluiten waardoor hij ten val kwam. Opnieuw probeerde hij er vandoor te gaan, na een korte achtervolging heeft de politie zijn fiets aangetikt zodat de dader in de bosjes terecht kwam. Hierop probeerde hij er weer vandoor te gaan en viel een van de agenten aan waarop er een worsteling ontstond. Hoewel de man zich hevig verzette tegen zijn arrestatie is hij uiteindelijk gearresteerd en naar het bureau overgebracht. 

Zowel de boswachter als de agent hielden lichte verwondingen over aan de worsteling in de vorm van blauwe plekken, schrammen en pijnlijke armen. De politiie meldt dat de verdachte geen onbekende is en dat er onderzocht wordt of de man mogelijk meerdere strafbare feiten op zijn naam heeft staan. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. 

Natuurvernieler aangehouden na worsteling (Foto: Poliitieteam Leijdal)
Natuurvernieler aangehouden na worsteling (Foto: Poliitieteam Leijdal)