Twee Nederlandse duo's naar halve finales EK badminton

Op het Europees kampioenschap badminton heeft Nederland nog twee ijzers in het vuur. In het Spaanse Huelva staat in het mannen- en damesdubbelspel één Nederlands duo in de halve finales.

Bij de mannen stonden Jelle Maas en Robin Tabeling in de kwartfinales tegenover Jones Ralfy Jansen en Josche Zurwonne. In de eerste game kwamen de licht favoriete Duitsers prima mee, maar in de tweede game waren Maas en Tabeling te sterk: 21-19, 21-13. Kim Astrup en Anders Rasmussen zijn in de halve finales de sterke Deense tegenstanders.

Selena Piek en Cheryl Seinen hadden het bij de dames niet zo moeilijk. Lauren Smith en Sarah Walker uit Engeland, toch als vierde geplaatst, pakten tegen het als vijfde geplaatste Nederlandse duo bij elkaar nog niet genoeg punten om één game te winnen: 21-10, 21-10. Émilie Lefel en Anne Tran uit Frankrijk wachten in de halve finales.

Debora Jille en Imke van der Aar waren volkomen kansloos tegen het Bulgaarse topduo Gabriela en Stefani Stoeva: 8-21, 6-21. Samen met Jacco Arends strandde Piek in het gemengd dubbelspel in de kwartfinales: Mark Lamsfuß en Isabel Herttrich uit Duitsland waren met 21-19, 10-21, 16-21 te sterk. 

In het mannenenkelspel haalde Nick Fransman de kwartfinales, maar daarin ging hij onderuit tegen Brice Leverdez. De Nederlander begon nog prima, maar daarna was de Fransman een maat te groot voor Fransman: 24-22, 15-21, 15-21.