Schietpartij in Schijndel

Bij een schietincident op de Aagje Dekenstraat in Schijndel kwam woensdagavond 25 april een man om het leven. De recherche is volop bezig met het onderzoek en roept iedereen die iets gezien of gehoord heeft op om informatie met hen te delen.

Rond 19.15 uur kwam er een melding van een schietincident. Hierbij raakte een man gewond. Hij lag in de buurt van een auto. De ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer gereanimeerd. Helaas overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onderzoek
Het onderzoek op de locatie van het schietincident ging nog tot diep in de nacht door. De gespecialiseerde forensisch rechercheurs zoeken tot in een ruime straal rondom de plaats waar het slachtoffer werd neergeschoten, naar sporen. Dit vergt uiterste zorgvuldigheid en dat betekent dat dit traject ook de nodige tijd in beslag neemt.

De identiteit van het slachtoffer moet formeel nog vastgesteld worden.

Naast het sporenonderzoek op de locatie zijn is de politie in de buurt met  een onderzoek gestart. Onderdeel hiervan is informeren in de wijk of mensen iets gezien of gehoord hebben, zoeken naar getuigen en kijken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Heb je informatie dan kun je contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 10:34 uur:
Volgens de website misdaadjournalist gaat het om de 26-jarige Daan Hoefs uit Erp. Hoefs zou al diverse malen veroordeeld zijn voor geweld en drugsbezit.

Ooggetuigen vertelden dat er 3 schoten zijn gelost. Op dat moment zouden er rond deze plaats ook kinderen gespeeld hebben. Volgens buurtbewoners is de plaats delict berucht als locatie voor drugshandel.

Schietpartij in Schijndel (Foto: politie.nl)
Schietpartij in Schijndel (Foto: politie.nl)