Kaart van Hearthstone's laatste uitbreiding krijgt nu al een nerf

De laatste uitbreiding voor Hearthstone, The Witchwood, kwam pas op 12 april uit maar nu al maakt Blizzard een paar kleine aanpassingen voor wat wellicht de meest beruchte kaart in de set is: Shudderwock. Het aantal battlecries wat Shudderwock kan herhalen krijgt een limiet van twintig en alle animaties worden drastisch versneld.

Shudderwock is een legendarische kaart voor de shaman-class in Hearthstone en voordat The Witchwood uberhaupt uitkwam was er al veel te doen over deze kaart. Dat de kaart sterk is valt te bezien - het deck-archetype shudderwock shaman heeft een winrate van 40 tot 45 procent - maar de animaties waren des te frustrerender. Wanneer shudderwock shaman de benodigde battlecries heeft verzameld met onder andere lifedrinker, saronite chain gang en grumble, worldshaker en vervolgens shudderwock speelt, kan een beurt meer dan 5 minuten duren.

Frustrerend voor de tegenstander, die in feite alleen kan toekijken. YouTuber DisguisedToast wist de combo al op dag één van de uitbreiding te ontrafelen en de chaos is te zien in het filmpje in dit bericht. Blizzard heeft besloten dat het genoeg is geweest en nerft Shudderwock dus een beetje en de snelheid van de animaties worden verdubbeld. De animaties van Lifedrinker worden ook versneld.

De kaarten van The Witchwood zijn nu al mee te spelen in multiplayer, maar morgen komt ook de singleplayer-modus monster hunt uit, een roguelike modus die vergelijkbaar is met dungeon run uit de vorige uitbreiding Kobolds and Catacombs.


Kaart van Hearthstone's laatste uitbreiding krijgt nu al een nerf