NBA: Sixers en Warriors schakelen Heat en Spurs uit

De basketballers van de Philadelphia 76ers en Golden State Warriors staan in de volgende ronde van de play-offs in de NBA. Respectievelijk de Miami Heat en San Antonio Spurs dolven dinsdagavond het onderspit.

De Sixers begonnen in het eigen Wells Fargo Center met een 3-1 voorsprong aan de vijfde wedstrijd. Miami bood in de eerste helft nog goed partij, maar vanaf het derde kwart nam de thuisploeg de leiding definitief over.

De Heat kon nauwelijks meer iets terugdoen en kwam hooguit een paar keer net binnen de tien punten achterstand. Onder leiding van JJ Redick en Joel Embiid wonnen de 76ers met 104-91, waardoor de serie met 4-1 gewonnen werd.

Ook de Warriors speelden thuis en ook zij begonnen met een 3-1 stand in de serie. De Spurs werden na een prima eerste kwart opzij geschoven, maar in de slotminuten kwamen de bezoekers toch nog in de buurt. 

Met het einde in zicht was het gat zelfs bijna helemaal gedicht (93-91), maar de Warriors wisten in de Oracle Arena in Oakland stand te houden en wonnen met 99-91, onder meer door prima optredens van Kevin Durant en Klay Thompson.

In de TD Garden in Boston ontvingen de Celtics de Milwaukee Bucks voor de vijfde wedstrijd, met een 2-2 stand. De Celtics gaven een ruime voorsprong bijna weg, maar wisten Giannis Antetokounmpo van de Bucks voor een groot deel te neutraliseren en wonnen met 92-87.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)