Vrouwen Ajax rollen PSV op en komen dichter bij titel

De voetbalsters van Ajax hebben dinsdag in Eindhoven uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De koploper won op De Herdgang met 2-6 van PSV en behield zo de leiding in de kampioenscompetiie.

Ajax kreeg aanvankelijk al de betere kansen, maar PSV was effectiever: Kristina Erman schoot de ploeg na acht minuten op voorsprong, waarna Stefanie van der Gragt de gelijkmaker op liet tekenen. Niet lang daarna was het namens Vanity Lewerissa weer raak voor PSV.

Na rust moest Ajax verder zonder de geblesseerde Van der Gragt, maar dat kon de ploeg niet deren: Merel van Dongen scoorde uit een vrije trap de 2-2, Inessa Kaagman tekende voor 2-3 en 2-4, waarna Desiree van Lunteren en Linda Bakker de 2-6 eindstand regelden.

Door een 3-2 zege in de slotminuut pakte Ajax vrijdag de koppositie over van FC Twente, dat dinsdag in eigen huis door een goal van Joëlle Smits in extremis nog won vsn sc Heerenveen: 2-1. Ajax staat met vier wedstrijden te gaan - waaronder op 21 mei uit bij Twente - twee punten voor.