'Verbied orale seks, de mond is om mee te eten'

De president van Oeganda, Yoweri Museveni, is bepaald geen liefhebber van een goede pijpbeurt, zo wil hij ons in elk geval doen geloven. Het conservatief-evangelische staatshoofd deelde op TV een waarschuwing uit: "Doe niet aan orale seks!", waar hij nog aan toevoegde dat hij het graag helemaal verboden ziet. Ik geen pijpbeurt, dan niemand een pijpbeurt, lijkt hij te denken.

De lul van een president liet weten dat 'verkeerde praktijken' gepromoot worden door niet-Oegandezen. Helemaal verkeerd, zeker als het om orale seks gaat, want de mond is helemaal niet bedoeld voor dergelijke vunzige zaken: "De mond is bedoeld om mee te eten en is niet bedoeld voor seks." Meneer Museveni liet ook nog weten dat we allemaal weten waar seks wél hoort. "We kennen het adres van seks, we weten waar het is", vermoedelijk doelend op de geslachtsorganen. 

Overigens is Museveni sowieso niet echt een lievertje wat betreft seksuele vrijheid. In 2014 tekende hij een wet waardoor homoseksualiteit strafbaar werd - men kan zelfs veertien jaar de cel in - en waardoor Oegandezen openlijk afstand moesten nemen van bekende homoseksuelen. Volgens Museveni zijn homo's zelfs huurlingen en hoeren, die de homo uithangen voor geld. Homoseksuele orale seks heeft volgens hem zelf meer nadelen: "Als je je mond daarvoor gebruikt, kun je wormen krijgen die dan in je maag eindigen", beweerde hij, misschien duidend op zijn eigen hygiëne.