[esports] Zuid-Korea wint StarCraft II - Nation Wars, Nederland knap tweede

In het tennis kennen we de Davis Cup, waarbij verschillende landenteams het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie dat jaar het beste team heeft. Voor StarCraft II is er iets soortgelijks in de vorm van Nation Wars. Teams uit de hele wereld knokken het online tegen elkaar uit om een beslissende eindstrijd in Frankrijk af te dwingen.

Nederland heeft een dreamteam met Kevin “Harstem” de Koning, Marc “uThermal” Schlappi, Arne “Arnovic” van Dongen en Vincent “Optimus” Klerks als reserve. Natuurlijk hebben we altijd vertrouwen in ‘onze jongens’, maar ze zijn nu wel erg op dreef. Na een 4-3 overwinning op de Verenigde Staten, werd Zweden door Harstem persoonlijk met 4-0 van tafel geveegd. In de kwartfinale tegen Noorwegen sneuvelde uThermal en toen mocht Harstem weer aantreden: dat was dus 4-1.

Zojuist zijn de de halve finales gespeeld op locatie in Frankrijk. Nederland heeft Mexico even hoop gegeven door Optimus als eerste te laten spelen. Optimus versloeg JimRising, maar moest het afleggen tegen de man in vorm: Special. Ook uThermal kreeg een pak slaag van SpeCial en dus mocht Harstem weer aantreden. Harstem deed waar hij goed in is en Mexico mag naar huis. In de finale met een hoofdprijs van $25.000,- speelt Harstem met de rest van team Nederland tegen de winnaar van de andere halve finale. Korea speelt tegen Finland en natuurlijk is Korea hier favoriet, maar alles is mogelijk. Vanaf 15:30 kun je de finale hier bekijken.

Update 20:15 uur
Nederland is er niet in geslaagd om Nation Wars V te winnen. In de finale was Zuid-Korea met 5-3 te sterk.

Nederland begon wel voortreffelijk aan de finale door op een 2-0 voorsprong te komen ter verdienste van uThermal, die met MMA en soO wist af te rekenen. Echter, toen INnoVation zijn plaats achter het scherm nam kwamen de Koreanen snel terug. The Machine versloeg tweemaal uThermal en één keer Optimus en Harstem om zo Zuid-Korea op match point te brengen. Harstem, die het hele toernooi al goed had gepresteerd en de grote man was tijdens de halve finale tegen Mexico, wist de stand nog wel op 4-3 te brengen maar INnoVation maakte het af op Catalyst, waardoor de Zuid-Koreanen de titel prolongeren.

Nederland verdient nog wel 12.500 dollar voor hun verdiensten, de Zuid-Koreanen krijgen het dubbele.