Team van Seedorf vergeet zichzelf te belonen

Degradatiekandidaat Deportivo la Coruna heeft onder leiding van Clarence Seedorf weer niet verloren. Toch heerst teleurstelling na de 0-0 bij Leganes.

Dat was alweer de vierde keer op een rij dat Seedorf niet verloor in de Primera Division, maar met één punt deed de ploeg zichzelf tekort. Een uitoverwinning was vereist om de druk op te voeren bij de nummer zeventien waarmee Depor het vege lijf kan redden. In de resterende vier duels moet het team van Seedorf een gat van zes punten goedmaken op concurrent Levante. Na vandaag had dat verschil kleiner kunnen, of misschien wel moeten zijn.

In Valencia kreeg de ploeg van Seedorf de beste kansen, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Dat viel vooral Lucas Perez te verwijten. De spits heeft het vizier al weken niet op scherp staan en faalde ook nu hopeloos in de afronding. Voor rust kwam hij twee keer oog in oog met keeper Ivan Cuéllar en beide keren werd hij afgetroefd door de doelman.

Leganés, met Nordin Amrabat in de basis, kwam ook tot enkele kansjes, maar maakte niet de indruk ten koste van alles te willen winnen. Vooral na rust zakte de inzet naar een bedenkelijk niveau, maar de bezoekers slaagden er niet in om te profiteren. Volgend weekend ontvangt Seedorf FC Barcelona, wat in het Riazor de landstitel kan veroveren.