Verstappen: "Baku gaaf circuit maar niet ideaal voor onze auto"

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Azerbeidzjan over ruim een week. De Formule 1-coureur roemt de baan in Baku ondanks dat het niet de beste baan is voor zijn Red Bull.

"Baku is een coole plaats en ik geniet van de baan daar. Het is een gaaf circuit ondanks dat het niet ideaal is voor onze auto. Het rechte stuk is erg lang, wat betekent dat we daar waardevolle tijd verliezen. Vorig jaar wisten we daar erg goed mee om te gaan en zodoende competitief te zijn op de racedag." Zo blikt Verstappen alvast vooruit op www.verstappen.nl.

"Het stuk rond het kasteel ziet er op tv super uit en is leuk om te rijden. Het is erg krap, dus je moet precies insturen want er is geen ruimte voor foutjes, zeker met de bredere auto’s die we nu hebben", aldus de Nederlander op zijn eigen site.

Verstappen blikte ook nog even terug op de wedstrijd van vorig jaar. "Vorig jaar was het een ongelukkig weekend voor me. Het was jammer, want de auto voelde echt goed, maar ik had met veel problemen te kampen. Uiteindelijk liep ik een potentieel podium, misschien zelfs een overwinning mis. Hopelijk kan ik het dit jaar goed maken voor die gemiste kans."

De jonge Nederlander kijkt ook uit naar een hapje uit de lokale keuken. "Ik heb nog steeds niet veel van Baku gezien. Het hotel ligt direct naast de paddock, dus behalve dat dit erg handig is, beperkt dat ook wat je gedurende een druk raceweekend van de stad ziet. Ik heb gehoord dat het lokale voedsel erg smaakvol is, dus ik wil dit jaar wat van die delicatessen ontdekken."

Verstappen: "Baku gaaf circuit maar niet ideaal is voor onze auto" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Baku gaaf circuit maar niet ideaal is voor onze auto" (Pro Shots / Action Images)