Klopp: "We kunnen best naakt gaan trainen"

Jürgen Klopp geniet met volle teugen van de positieve sfeer bij Liverpool. Laatst stelde hij zijn spelers voor de grap voor om naakt te gaan trainen.

Dat kan volgens de Duitse oefenmeester makkelijk, vertelt hij lachend op een persconferentie. "Alle fans kijken toch alleen maar naar Mohamed Salah." Dat grapje tekent de huidige stemming bij Liverpool, waar bijna wekelijks met veel goals wordt gewonnen. "In een succesvol team is het altijd gezellig", weet Klopp, die al jaren wordt geroemd als sfeerbewaker bij al clubs. "We hebben echt een heel goede groep."

De trainer noemt de eenheid van zijn team als grootste kracht. Weliswaar steelt sterspeler Salah vaak de show, maar zijn ploegmaten gaan daar volgens Klopp zeer goed mee om. "De spelers zitten allemaal op één lijn, zijn allemaal positief. Iedereen geniet van die hype rondom Mo."

En die gekte gaat alleen maar toenemen, verwacht Klopp. De Egyptenaar gaat vermoedelijk de Gouden Schoen winnen als topscorer van de Premier League. Bovendien staat het team nu in de halve finale van de Champions League, tegen AS Roma, de oud-werkgever van Salah.

Dat moet de opmaat worden voor een geweldige seizoensafsluiter in de finale, hoopt de Duitse trainer. Hij ziet Liverpool het toernooi winnen. "We hebben een goede kans om iets echt iets neer te zetten voor de toekomst. We zijn nog jong en talentvol. Ik merk dat iedereen excited is om bij deze groep te horen."