Aartsluie 911-medewerkster had er geen zin in

Stel je eens voor, je zit op een druk callcenter en je voelt je er gewoon niet op jouw plaats. De hele dag door telefoontjes moeten beantwoorden van mensen die vinden dat zij op de eerste plaats komen, heel vermoeiend allemaal.

Zo ook voor de 43-jarige Crenshanda Williams uit Houston die er helemaal klaar mee was. Wanneer zij er even geen zin in had dan kletste zij de hoorn op de haak. Saillant detail, ze werkte voor de 911-centrale en dus was het binnenkomend telefoonverkeer wel degelijk belangrijk.

De zaak kwam eind 2016 aan het licht toen een opgenomen gesprek boven water kwam waarin te horen viel dat Williams zei: "ain’t nobody got time for this" wat zicht vertaalt naar: "Hier heeft niemand tijd voor". Het was voor haar superieuren dan ook duidelijk dat zij niet geknipt was voor de taak en dus de hoogste tijd om een strafzaak te starten.

Tijdens het behandelen van deze zaak kwam naar voren dat er meer dan 1000 telefoontjes met meldingen van verkeersovertredingen maar ook van moord, niet langer dan 20 seconden duurden. De rechter veroordeelde haar tot tien dagen cel en 18 maanden voorwaardelijk.