Jos over Max: "Niks mis met rijstijl, maar soms beter nadenken"

Jos Verstappen vindt dat zijn zoon Max onder een vergrootglas ligt na een turbulente start van het seizoen. Zijn rijstijl moet de jonge Formule 1-coureur zeker niet aanpassen volgens zijn vader, maar soms zou hij wat meer na moeten denken.

"Ik zie Max morgen en we gaan er over praten. Afgelopen weekend heeft veel pijn gedaan en hier moet over gesproken worden. Max moet in sommige omstandigheden meer nadenken. Ik wil echter niet dat hij zijn rijstijl aanpast, want laten we eerlijk zijn: de start, waarbij hij twee man inhaalde, was perfect. Dat willen we allemaal zien. De andere acties niet en dat moet hij onder controle krijgen. We gaan op een normale manier analyseren wat er gebeurd is. Hij weet het zelf namelijk donders goed. Ik hoef het hem zelf ook eigenlijk niet meer uit te leggen." Zo vertelde vader Jos gisteravond in Peptalk van Ziggo Sport.

"Ik vind ook nog steeds dat de inhaalactie op Hamilton in Bahrein een goede was. Max zette zijn RB14 er netjes langs en liet hem mooi langs de Mercedes van Hamilton rollen. Hij moet ook wel wat meer risico nemen, omdat de Red Bull qua topsnelheid wat minder is dan Mercedes. Achteraf gezien had hij Hamilton bij het uitkomen van de bocht iets meer ruimte kunnen geven. Hamilton had dat echter ook bij Max kunnen doen, daarom noemen ze het ook een race-incident en hebben ze allebei schuld." Zo analyseerde de oud Formule 1-coureur de actie van zijn zoon in Bahrein.

Over de wedstrijd in China was vader Jos kritischer. "Max wordt echter onder een vergrootglas gelegd en omdat hij zo jong is wordt er nog meer naar hem gekeken. Als je bijvoorbeeld naar het gevecht tussen Alonso en Vettel tijdens de laatste race in China kijkt, merk je dat daar gewoon niet over gesproken wordt. Over de poging van Max bij Hamilton tijdens dezelfde race wordt wel weer veel over gepraat. Ik vind het niet kunnen dat Max zo wordt afgemaakt in de pers. Ik vond die actie op Hamilton nog helemaal niet zo verkeerd. Wat wel helemaal verkeerd was, was de poging bij Vettel. Dat kon gewoon niet en dat was een inschattingsfout."

Jos over Max: "Niks mis met rijstijl, maar soms beter nadenken" (Pro Shots / Action Images)
Jos over Max: "Niks mis met rijstijl, maar soms beter nadenken" (Pro Shots / Action Images)