Kramer accepteert lange schorsing: "Reactie was verkeerd"

Michiel Kramer gaat akkoord met zeven wedstrijden schorsing. Dat was de eis die de aanklager van de KNVB heeft ingediend voor de Sparta-spits.

Dat meldt onder meer Voetbal International. De aanvaller van Sparta Rotterdam kreeg zaterdagavond rood nadat hij zijn noppen in het gezicht van tegenstander Alexander Büttner plantte. Even daarvoor werd andersom een tik uitgedeeld door de linksback van Vitesse. Hij sprong met zijn arm vooruit een kopduel met Kramer in.

Bij een 3-0 stand leek de Spartaan revanche te willen nemen voor die overtreding. Scheidsrechter Kevin Blom zag het en toonde hem een directe rode kaart. Vervolgens liep de score rap op en eindigde de teller pas bij een vanuit Rotterdams oogpunt beschamende 7-0 nederlaag.

De aanvaller rukte in en weigerde na afloop voor de camera's te verschijnen. Zijn trainer Dick Advocaat deed dat wel en hij probeerde begrip op te brengen voor zijn onbesuisde pupil. "Het was natuurlijk niet goed wat Kramer deed. Laat dat duidelijk zijn. Maar het was ook niet goed wat Büttner deed", meent de Kleine Generaal. De speler van Vitesse hoeft echter niet op een schorsing te rekenen.

Michiel Kramer en zijn club Sparta Rotterdam gaan niet in beroep tegen het schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden. Via de officiële kanalen van de club toont de spits berouw. "Mijn reactie op Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarbij ik een elleboog tegen mijn lip kreeg, moet je hier niet zo op reageren. Hier bied ik mijn excuses voor aan."

Algemeen directeur Manfred Laros laat in het statement weten de strafeis zwaar te vinden, maar ook hij gaat namens de club akkoord. "Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke actie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie."

Kramer is de rest van de competitie niet meer inzetbaar. Ook eventuele wedstrijden in de nacompetitie moet hij in dat geval aan zich voorbij laten gaan. Voor Sparta geldt dat als een groot gemis, want de aanvaller ontpopte zich de laatste weken tot een waardevolle kracht.