Verstappen: "Zelf verprutst"

De Grand Prix van China verliep voor Max Verstappen niet bepaald zonder incidenten. De Nederlander probeerde Lewis Hamilton in te halen, maar dat ging niet goed, waardoor Daniel Ricciardo hem juist passeerde. Een ietwat te enthousiaste inhaalactie op Sebastian Vettel eindigde in de slotfase met contact, een spin en het einde van de podiumkansen voor de Red Bull-coureur, die tien seconden tijdstraf aan de broek kreeg.

"Zelf verprutst", zo was Verstappen duidelijk voor de microfoon van Ziggo Sport. "Dit is gewoon klote, maar ik heb het zelf verprutst", zo herhaalde hij nog maar eens dat de fout toch echt bij hem lag. "Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk zeggen, maar in deze situatie (met Vettel, red.) had het beter gekund. Ik kan het nu echter niet meer veranderen. De snelheid was goed, maar ik heb het zelf verprutst."

Ook de actie met Hamilton had Verstappen volgens hemzelf beter op kunnen lossen. "Ik wilde misschien wat te snel naar voren. Ik wilde buitenom, maar daar lagen teveel 'marbles' op de baan en ik verloor de auto. Jammer, maar op dat moment lag alles nog wel open. Het loopt nu allemaal even niet soepel, net als vorig jaar, en dat moeten we omdraaien. Daniel reed een superrace en dat moeten we volgende keer met twee auto's doen."

De inhaalactie op Vettel is hier en hier nog eens terug te zien.

Max Verstappen: "Ik heb het zelf verprutst." (PRO SHOTS/Action Images)
Max Verstappen: "Ik heb het zelf verprutst." (PRO SHOTS/Action Images)