Red Bull legt schuld kwalificatiecrash bij Verstappen's voet

De crash van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein lag toch echt vooral aan zichzelf, zo zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. Verstappen spinde in de eerste kwalificatie, terwijl hij al een tijd neer had gezet die ruimschoots voldoende was om naar Q2 te gaan, en eindigde zijn kwalificatie in de banden.

Na afloop klaagde Verstappen erover dat hij plotseling 150pk extra kracht voelde, wat bij andere coureurs tot wat cynische reacties leidde. Na onderzoek van Renault blijkt dat er met de motor niks aan de hand was en Horner vertelde dat het ook niet te maken had met het gaspedaal wat mogelijk vast was geschoten.

"Het gaspedaal zat niet vast", vertelde Horner tegenover Autosport. "Ik denk dat zijn voet bewoog toen hij hoog over de kerbstones reed, dat was vrij duidelijk. Het schakelen is daar altijd wat lastig en ik denk dat het een combinatie was van dat feit, met het volle bak pushen, hoog over de kerbstones rijden en de daardoor bewegende voet."

"Leg dat allemaal bij elkaar en dan krijg je zoiets, veel meer valt er niet over te vertellen", aldus Horner. Renault-baas Cyril Abiteboul bevestigde dat er met de motor niks mis was: "De motor deed precies wat het gaspedaal ervan vroeg. Als je op het gaspedaal drukt gebeurt er iets met de motor en de motor reageerde precies op de manier waarop deze hoort te reageren."