Verstappen gaat rijstijl niet aanpassen

Na de aanvaring met Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Bahrein ontstond er enige onrust rond Max Verstappen en de vraag of hij schuld had aan de botsing. Vlak na de race zou Hamilton de Nederlander zelfs een eikel genoemd hebben. Verstappen is echter niet van plan zijn rijstijl aan te passen en voortaan dan maar behoudender te gaan rijden.

"Waarom zou ik iets veranderen? Volgens mij was er niets mis met mijn aanpak, ik probeerde alleen in te halen. Volgens mij had ik een goede kans, dus ik ging ervoor." Zo vertelde de jonge Nederlander tijde de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van China dit weekend.

"Dat is racen. Soms gaat het goed, soms niet. Iedereen mag zijn mening over het incident hebben, maar ik denk dat ik een goede kans had. Het was niets geks en niet riskant. Helaas pakte het deze keer niet goed uit. Maar als je naar bijvoorbeeld Mexico vorig jaar kijkt, daar werkte het wel. In Bahrein gaven we elkaar misschien niet genoeg ruimte, maar ook dat is racen." Aldus de Formule 1-coureur op www.verstappen.nl.

Verstappen en Hamilton in duel in Bahrein (Pro Shots / Action Images)
Verstappen en Hamilton in duel in Bahrein (Pro Shots / Action Images)