Buffon: ''Kan mijn laatste wedstrijd in de Champions League zijn"

Gianluigi Buffon speelt woensdagavond mogelijk zijn laatste wedstrijd in de Champions League. Daar refereerde hij zelf aan op een persconferentie.

''Het kan de laatste keer zijn", weet Buffon, die zich nog altijd niet definitief heeft uitgesproken over zijn toekomst. Het contract van de 40-jarige keeper van Juventus loopt komende zomer af en het is onbekend of de club hem nog een jaar onder de lat wil hebben. Gezien zijn leeftijd is dat een vraag die ieder jaar opnieuw oplaait, dus is het niet verwonderlijk dat journalisten speculeren over zijn afscheid.

Om de Europese campagne te verlengen, dient La Vecchia Signora een 3-0 thuisnederlaag goed te maken tegen Real Madrid. Een vooruitzicht waar Gianluigi Buffon uiteraard op hoopt. ''Dan is het sowieso niet mijn laatste optreden", stelt de ervaren international optimistisch.

Mocht zijn team daar niet in slagen, ziet Buffon dat overigens niet als een smet op zijn immense carrière. ''Die mogelijkheid bestaat, maar het is geen optie waar ik negatieve gedachtes bij heb. Als kind had ik het bepaald niet erg gevonden als mijn laatste wedstrijd tegen Real Madrid zou zijn. Je moet het positief bekijken."