Gudde woedend om overspelen Jong Ajax - NEC

Eric Gudde is niet te spreken over de fout van de KNVB waardoor het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en NEC moet worden overgespeeld.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag wordt opnieuw gespeeld, omdat bij Jong Ajax de geschorste Teun Bijleveld in actie kwam. Hij had een speelronde eerder zijn vijfde gele kaart van het seizoen gepakt, maar door een administratieve fout kwam de speler in het KNVB-systeem op vier kaarten te staan. Gudde is woedend.

"Bij de KNVB staan wij voor een topsportklimaat en dit streven wij ook dagelijks na. Dit soort grove fouten horen niet te worden gemaakt. Dat is onacceptabel en hier zijn absoluut geen excuses voor", aldus de directeur betaald voetbal tegen Voetbal Inside. "Normaal gesproken worden de gele kaarten automatisch geregistreerd, alleen bij de beloftenteams worden de registraties handmatig op het juiste team gezet."

"In het geval van Bijleveld bij Jong Ajax is dat vervelend genoeg bij één gele kaart nagelaten. Het is onze taak om dit proces te verbeteren zodat dit in de toekomst niet meer fout kan gaan. Neem maar van mij aan dat wij hier intern hard mee bezig zijn." Het is nog niet bekend wanneer het duel, dat Jong Ajax met 2-0 won, wordt overgespeeld.