Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Door de afwezigheid van Stijn Schaars was er bij Heerenveen een eerste basisplaats voor Jordi Bruijn. Hij zag ploeggenoot Reza Ghoochannejhad in de beginfase een grote kans verprutsen. De spits kreeg de bal van Michel Vlap en schoot in het strafschopgebied over.

Het was Vlap die zelf na een half uur spelen uiteindelijk voor de voorsprong zorgde. De middenvelder kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot in de verre hoek raak. Het was het vierde competitiedoelpunt van dit seizoen voor de vervanger van Martin Ödegaard.

Tien minuten na rust herstelde FC Groningen de achterstand. Bij een voorzet van Mimoun Mahi stond Tom van Weer helemaal vrij en de spits kopte raak: 1-1. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar deze waren niet besteed aan onder meer Van Weert en Ghoochannejhad en daardoor deelden de ploegen de punten.

sc Heerenveen

1 - 1

FC Groningen

 31' Vlap    55' v.Weert
 
 Gele kaart: Dumfries, Thorsby, Veerman, (sc Heerenveen), Bacuna, v.Weert, (FC Groningen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 23.150
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Dumfries
Höegh
Pierie (Bulthuis/69)
Woudenberg
Kobayashi
Thorsby
Bruijn (Veerman/75)
Vlap
Ghoochannejhad
Zeneli (v.Amersfoort/57)
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Absalem
v.d.Looi
Mahi (v.Nieff/75)
Bacuna
Doan
v.Weert
Hrustic (Drost/46)