Van den Brom wil af van 'gezeur' dat AZ geen topduels wint

AZ krijgt zaterdagavond koploper PSV op bezoek. John van den Brom is om meerdere redenen gemotiveerd om de winst te pakken.

"Dan zijn we van het gezeur af dat we niet in staat zijn om van Ajax, Feyenoord en PSV te winnen. Ik noem dat gezeur omdat het tekort doet aan hetgeen je wel allemaal gedaan hebt", zegt de coach van AZ tegen de NOS. "Het doet best wel iets met ons binnen de club dat we dat nu een keer kunnen logenstraffen."

AZ verloor dit seizoen van zowel Ajax als PSV en zelfs tweemaal van Feyenoord. Later deze maand kunnen de Alkmaarders zich tegen Feyenoord revancheren in de finale van de KNVB Beker. Een week daarna volgt een uitwedstrijd tegen Ajax en zaterdag komt PSV dus langs in het AFAS Stadion.

Met nog vijf speelronden in de Eredivisie te gaan staat AZ vijf punten achter nummer twee Ajax. "Dat moet ook naar het duel met Ajax het gevoel geven dat er iets te halen valt", aldus Van den Brom over de topper van dit weekend. "Want willen we nog tweede worden, dan zullen we moeten winnen. Zo simpel is het."