Boonen: "Sagan moet zijn mond houden"

Oud-wielrenner Tom Boonen vindt dat Peter Sagan eerst naar zichzelf moet kijken alvorens hij kritiek heeft op anderen in het peloton. Dat liet de Belg weten naar aanleiding van de uitspraak van Sagan over het gebrek aan samenwerking in het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen van afgelopen zondag.

"Ik stel mij vragen bij de mentaliteit en tactiek van anderen. Er is geen samenwerking om tegen het Quick Step-blok te knokken. Ze rijden tegen mij en willen niet samenwerken, zo kan Quick Step doen wat het wil", zo liet Sagan dinsdag optekenen in Het Nieuwsblad, twee dagen na de Ronde.

Boonen kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de wereldkampioen zo liet hij weten in Extra Time Koers. "Een gebrek aan samenwerking? Hij zit altijd in het wiel. Ik vind dat Sagan echt niet moet beginnen zagen over een gebrek aan samenwerking. Hij is degene die altijd begint te slepen. Hij kijkt de kat uit de boom, dan komt hij één keer naar voren en begint hij met zijn handje te zwaaien. Dan moet je je mond houden”, zo haalde de drievoudig winnaar uit in de TV-uitzending.

Sagan eindigde zondag als zesde in Oudenaarde nadat hij nog solo had geprobeerd winnaar Niki Terpstra te achterhalen. Boonen, die normaal gesproken prima overweg kan met de Slowaak vindt dat de wereldkampioen ditmaal echt geen gelijk heeft: "Je moet zoiets niet zeggen als je zelf probeert de kantjes eraf te rijden. Hij probeert zelf ook altijd te profiteren van het werk van andere ploegen. Daar is niets verkeerds aan, maar dan moet je achteraf ook niet memmen: ‘ze draaien niet rond met mij’", zo vulde de Vlaming aan.

Boonen: "Sagan moet zijn mond houden" (Pro Shots / George Deswijzen)
Boonen: "Sagan moet zijn mond houden" (Pro Shots / George Deswijzen)