World Superbikes-kampioen: "Wij zijn niet goed genoeg voor MotoGP"

World Superbikes-kampioen Jonathan Rea is van mening dat er in het WK Superbikes niemand rijdt die goed genoeg is om zich in de MotoGP bij de top te voegen. Weinig rijders hebben de afgelopen jaren met enig succes de overstap gemaakt en Rea verwacht niet dat dat snel gaat veranderen.

"Ik zie in het huidige veld niemand die over kan stappen en in de MotoGP succes kan boeken", zegt de Noord-Ier tegenover Motorsport.com. "Misschien zou Toprak Razgatlioglu het kunnen, hij is ontzettend getalenteerd en Turkije werkt aan een MotoGP-race. Volgend jaar wordt heel belangrijk voor hem." De 21-jarige Turk Razgatlioglu werd vorig jaar tweede in het Europees Superstock 1000-kampioenschap en kent vooralsnog een prima debuutseizoen in de World Superbikes.

Volgens Rea blijft het wat MotoGP-waardig talent betreft wel zo'n beetje bij de Turk. "Cal Crutchlow is het gelukt, daar kunnen we heel trots op zijn. Het heeft een tijdje geduurd, maar inmiddels eindigt hij regelmatig in de top-5." Rea denkt dat een aantal WSBK-coureurs punten kan scoren, maar veel meer niet.

 "Zo'n zes man zouden, denk ik, de overstap kunnen maken en punten scoren, maar niemand in de World Superbikes kan in de MotoGP echt succesvol zijn. Echt jonge gasten zijn er niet meer, Alex Lowes en Michael van der Mark zijn ook al bijna eind twintig. Als niemand in de MotoGP mij een contract aanbiedt, wie zouden ze dan wel willen?", vraagt de wereldkampioen van de afgelopen drie jaar zich af.