Homo's (bijna) mishandeld na date via Grindr

Dit weekend is in Dordrecht een man mishandeld en een andere man bijna nadat zij een date hadden via een datingapp. De ene man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen op de Smitsweg. De andere man werd achterna gezeten en bijna mishandeld op de Schenkeldijk.

Het slachtoffer van de Smitsweg raakte gewond. Hij had bij een voetbalvereniging afgesproken met zijn 'date'. Op het moment dat ze wegliepen van de parkeerplaats werd hij belaagd door een groep van zo'n 16 personen. Hij werd in elkaar geslagen waarbij hij verwondingen aan zijn gezicht opliep en op zijn achterhoofd viel. Daarna raakte hij enige tijd buiten westen volgens het AD.  Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Lennart Lenskens, organisator van de Dordrecht Pride en bekend met het slachtoffer, geeft aan dat het slachtoffer heel veel geluk heeft gehad. : "Zijn geluk was dat hij een dikke jas aan had, die heeft de ergste klappen nog een soort van opgevangen." Het slachtoffer van de Schenkeldijk raakte gelukkig niet fysiek gewond.

Beide mishandelingen vonden plaats na een afspraak via een datingapp. Mogelijk is het motief homogerelateerd. Wat het motief is en of het gaat om dezelfde dader is onderdeel van het onderzoek welk politie en justitie heeft ingesteld.

Ondanks het nachtelijke tijdstip en de afgelegen locaties, is de politie toch dringend op zoek naar een ieder die mogelijk iets gezien of gehoord heeft. Ook als u andere informatie heeft die van belang kan zijn, wordt er gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dit kan op telefoonnummer 088-9642650 (dagelijks bereikbaar van 09.00 uur tot 21.30 uur).

Homo's (bijna) mishandeld na date via Grindr (Foto: Stockfoto politie.nl)
Homo's (bijna) mishandeld na date via Grindr (Foto: Stockfoto politie.nl)