Zwaargewicht Joshua wint titanenstrijd om vier wereldtitels, harde KO Povetkin

Een gratis kijktip voor deze zaterdagavond: om 22.30 uur kan live ingeschakeld worden op RTL7 voor een heerlijke pot boksen. De 28-jarige Brit Anthony Joshua neemt het op tegen de 26-jarige Nieuw-Zeelander Joseph Parker, met als inzet maar liefst vier wereldtitels in het zwaargewicht.

In een bomvol Principality Stadium in Cardiff, gevuld met bijna tachtigduizend fans, staan Joshua en Parker tegenover elkaar. De Brit stelt daarbij zijn wereldtitels bij de IBF, WBA en IBO in de waagschaal, Parker is met zijn kampioensgordel van de WBO afgereisd.

De enige andere grote zwaargewichttitel, die bij de WBC, is in bezit van de Amerikaan Deontay Wilder en de winnaar van zaterdagavond zal het - zo hoopt in elk geval een ieder - tegen The Bronze Bomber op gaan nemen.

Bij de weging, waar gelijk al enkele duizenden mensen aanwezig waren, stapte Joshua met een kleine 110 kilogram de weegschaal op, terwijl Parker 107 kilogram op liet tekenen. De heren zijn uiteraard strijdlustig: "Als ik hem goed raak, gaat hij gestrekt", aldus Parker. "Ik zou alles inzetten op een knock-out, hij gaat tegen het canvas", klonk het uit de mond van Joshua.

Om 22.30 uur gaat RTL7 live, een klein half uurtje later stappen de heren de ring in voor de titanenstrijd. 

Update 01.00 uur
Joshua heeft zich laten kronen tot wereldkampioen bij vier bonden. Het werd geen sensationeel gevecht, want de echt zware klappen ontbraken. De Brit was vrijwel het hele gevecht de bovenliggende partij, waarbij Parker alleen in de vijfde en zesde ronde even de overhand had.

Dat was uiteraard niet genoeg en een paar rake tikken konden Joshua niet in gevaar brengen, dus won de Brit op punten - voor het eerst in zijn carrière, hij won zijn eerste twintig gevechten allemaal op knock-out.

In het voorprogramma vochten zwaargewichten Alexander Povetkin en David Price tegen elkaar en het was de Rus die snoeihard uithaalde. In de vijfde ronde kreeg Price een klap, waarna Povetkin het met nog een klap ongenadig hard afmaakte.

Povetkin - Price, met de KO na 14:20 (Bron: YouTube)