Belangrijke zege Tilburgse hockeyers

De hockeyers van Tilburg hebben vrijdagavond tijdens de inhaalronde in de Hoofdklasse bij de heren belangrijke punten gehaald in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd HGC met 3-2 verslagen. Tilburg heeft nu twaalf punten. Dat zijn er twee minder dan de 'veilige' nummer negen SCHC, dat vrijdagavond kansloos met 6-1 verloor van Oranje-Rood.

HC Tilburg - HGC (3-2)
52' 0-1 Pelle Vos
54' 1-1 Lucas van Bergeijk
58' 2-1 (sc) Jip Krens
61' 2-2 Dick Möhlmann
67' 3-2 Jesse van Minde
Het duel tussen Tilburg en HGC was lange tijd doelpuntloos, maar de slotfase leverde volop spektakel op. De wedstrijd werd opengebroken door een doelpunt van HGC’er Pelle Vos (0-1). Twee minuten later was het alweer gelijk, waarna Jip Krens Tilburg (2-1) aan een overwinning leek te helpen. Negen minuten voor tijd zorgde Dick Möhlmann alsnog voor de gelijkmaker: 2-2. Uiteindelijk was het toch feest in Tilburg. De gevierde man aan Brabantse zijde was Jess van Minde, die drie minuten voor tijd de 3-2 achter HGC-goalie Sam van der Ven schoot.

Oranje-Rood - SCHC (6-1)
19' 1-0 Niek van der Schoot
25' 1-1 (sb) Thomas Vis
35' 2-1 Bob de Voogd
40' 3-1 (sc) Mink van der Weerden
43' 4-1 (sc) Mink van der Weerden
56' 5-1 Niek van der Schoot
67' 6-1 Thomas Briels
Oranje-Rood deed na het verlies van vorige week tegen Rotterdam wat het moest doen om op koers te blijven voor het vierde play-offticket: winnen. De Eindhovenaren waren heer en meester in eigen huis, al deden de gasten uit Bilthoven na de 1-0 van Niek van der Schoot nog wel wat terug via Thomas Vis: 1-1. De 2-1 op slag van rust van Bob de Voogd betekende uiteindelijk de nekslag voor SCHC. In de tweede helft liep Oranje-Rood uit naar een 6-1 zege. Door zijn twee treffers staat Mink van der Weerden nu samen met Mirco Pruyser (Amsterdam) met twintig doelpunten aan de top van de topscorerslijst.