Reconstructie Younes - Napoli soap

Amin Younes leek in januari op weg om Ajax te verruilen voor Napoli, maar trok op het allerlaatste moment de stekker uit een overgang.
De Duitser heeft zelf nooit een duidelijke verklaring gegeven waarom hij de stekker uit een overgang trok, het zou zijn 'wegens privé-redenen'. Ajax en Napoli bleven ook vertwijfeld achter. Op basis van verhalen van teamgenoten en andere medewerkers van Ajax komt De Telegraaf vrijdag met een constructie waarom het niet tot een overgang kwam.

Younes zou in Napels een contract voor vijf jaar tekenen. "De volgende dag vloog de kleine Duitser om 07.20 uur met vlucht KL2655 naar Italië, waar hij medisch werd gekeurd en voorgesteld aan de selectie. Een dag later besefte hij dat hij niet in Napels wilde wonen en werken”, schrijft het de krant. "Tot verbijstering van Napoli weigerde hij de klaarliggende verbintenis te tekenen. De geplande presentatie werd geschrapt. Het enige dat volgde, was een dagenlange radiostilte.”

De Duitse vleugelaanvaller ontkende vervolgens een contract voor vijf jaar getekend te hebben, waar de Italianen beweerden dat ze wel 31 handtekeningen zouden hebben van Younes. Younes vondt de stad Napels maar niks en dat zou een van de belangrijkste redenen zijn waarom het niet tot een transfer kwam. "Napels zou hij maar een verpauperde stad hebben gevonden en zijn gemoedstoestand zou zijn verslechterd, toen Younes puur toevallig vanuit de auto oog in oog zou hebben gestaan met Italiaanse maffiosi."

"Er knapte volgens de Duitser zelf (gezegd tegen anderen) ook iets toen de club de zaken rooskleuriger bleek te hebben voorgesteld dan ze volgens hem in werkelijkheid waren." Younes zou op speeltijd hebben gerekend na een telefonische gesprek met trainer Maurizio Sarri, maar dat bleek anders te liggen. "In Napels aangekomen zou Sarri de Libanese Duitser in een persoonlijk gesprek een heel ander verhaal hebben verteld. Namelijk dat Younes bij Napoli een half jaar kon acclimatiseren, omdat hij hem nog niet nodig had. De Duitser zag zijn WK-droom uiteenspatten."

"Hij ontplofte nogmaals toen hij met een contract van Napoli op zak van andere zaakwaarnemers hoorde dat Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund en Hamburger SV hem hadden willen kopen. Verder zou Younes pas bij het tekenen geconfronteerd zijn met de verplichting dat hij afstand moest doen van zijn imagerechten. Boos op alles en iedereen vertrok Younes spoorslags naar Amsterdam."