"Dolberg ga je nooit weigeren natuurlijk"

Met nog zeven wedstrijden te spelen ligt Ajax op koers om de titel te pakken in de Jupiler League, een doelstelling voor de Amsterdammers.

De Amsterdammers staan na 31 wedstrijden op basis van het doelsaldo achter koploper NEC. De ploeg ging zondag met 1-0 onderuit tegen Jong AZ, maar de trainer van de Alkmaarders Martin Haar ziet een kampioensploeg in Jong Ajax. "Ik denk Jong Ajax de titel pakt. En dat zegt veel over het niveau van de rest", vertelt Haar in gesprek met Voetbal International. "Kijk wat ze op kunnen stellen! Eigenlijk is het ook een schande als ze geen kampioen worden. Ze hebben gewoon het beste materiaal."

Trainer van Jong Ajax Michael Reiziger blijft strijdbaar in de laatste fase van het seizoen. "Wij zijn profs, sportmensen, wij voetballen om te winnen en dus om kampioen te worden. Dacht je echt dat dit niet belangrijk was? Het is voor ons echt niet anders dan voor een andere ploeg. We doen mee aan een competitie en als je de beste kunt worden, dan wil je dat worden. Als het lukt dat wij kampioen worden, is dat bijzonder. Hier leer je als jonge speler enorm veel van. De omstandigheden, de spanning, er komt net iets meer bij kijken. Dat is alleen maar goed. Heel nuttig ook om te zien hoe spelers zich manifesteren in zo'n situatie."

Reiziger krijgt mogelijk de beschikking over Kasper Dolberg. De Deense spits is herstellende van een voetbalblessure en gaat bij de beloften mogelijk weer spelritme opdoen. "Als hij een wedstrijd nodig heeft en het kan volgens de regels, dan is hij uiteraard welkom. Dolberg is een fantastische speler, die ga je nooit weigeren natuurlijk."