Voedselvergiftiging blijkt perswee

Ken je het gevoel dat na het eten van een Chinese rijsttafel, je het gevoel hebt zwanger te zijn van een furieuze draak?

De Amerikaanse Crystal Gail Anderson (29) uit Florida dacht dit gevoel ook te herkennen en toen zij midden in de nacht om 4.00 met fikse buikklachten wakker werd dacht zij dan ook te maken te hebben met een onvervalste voedselvergiftiging.

Haar klachten bleken echter zo erg dat ze naar het ziekenhuis is gegaan om deze te laten behandelen. Na onderzoek bleek niet alleen dat de door haar verorberde Chinees kerngezond was maar ook dat zij op het punt stond te bevallen. Anderson bleek, zonder dit te weten, reeds 37 weken zwanger te zijn en slechts 2 uur nadat zij in het ziekenhuis arriveerde beviel zij van haar tweede zoon.

Uiteraard kwam de onverwachte bevalling als een grote verrassing voor Anderson, zij heeft al die tijd niet in de gaten gehad dat ze zwanger was en de klachten die zij had weet zij aan de Chinese bunkerbeurt van de avond ervoor. "De pijn in de buik was zo erg dat ik nauwelijks kon bewegen." vertelde Anderson. "Het ging allemaal zo snel dat ik eerst niet besefte wat er aan de hand was. Toen ik na anderhalf uur weeën begon te krijgen, kregen we een vermoeden van wat er exact gaande was."

Ook de eerste zwangerschap van Anderson verliep nagenoeg zonder kwaaltjes. Zo kwam zij nauwelijks aan, had geen last van ochtendziekte en er was vrijwel geen sprake van fysieke veranderingen.

Voedselvergiftiging blijkt perswee (Foto: ANP)
Voedselvergiftiging blijkt perswee (Foto: ANP)